Szorgalmasan gyűjtjük a kupakokat

Gondolom nektek is feltűnt már, hogy rövid idő alatt milyen elterjedt lett a műanyag kupakok gyűjtése Magyarországon. Legtöbben beteg gyermekek megsegítésére és egyéb karitatív célok finanszírozására gyűjti a háztartásban, iskolában és munkahelyen megforduló hasznos hulladékot.

Azonban sokan nem tudják, hogy mi lesz az összegyűjtött kupakokból. Az országban leginkább elterjedtek a PO és a PP műanyagot elfogadó üzemek, melyek átveszik az összegyűjtött kupakokat kg/HUF-ban meghatározott összegért, majd átmossák, ledarálják és újrahasznosított műanyag tárgyakat készítenek belőlük.

A kupakgyűjtés azért is tudott ennyire elterjedni mert pénz használata nélkül, kis erőfeszítéssel látványos eredményt lehet elérni akár egy átlagos háztartásban is. Az évek alatt több kreatív megoldással is találkoztunk a műanyag kupakok gyűjtésére, de a legelterjedtebb a reklámszatyrok vagy nagyobb mennyiség esetén a nagy méretű, erős szemeteszsák.

Alapítványunk 2014 óta lelkesen gyűjti a kupakokat és hivatalos kupakleadó pont is vagyunk. A gyűjtés folyamatos!

Az elmúlt évek során számos sikersztorival találkozhattatok nálunk, például Mátyás Zsófi állapotának bámulatos javulásával, melyről részletesebben itt olvashattok.

Magánszemélyektől és vállalatoktól is érkeznek hozzánk kupakok. Néhány kiemelt támogatónk:

A tanulság pedig egyszerű: nem minden szemét hasztalan és sok kicsi valóban sokra megy!