Jótékonysági koncert a Magnet Közösségi Házban

2017. október 25-én Jótékonysági koncertet rendeztünk a Magnet Közösségi Házban. Vendégeink nagyon magas színvonalú előadásokat nézhettek meg, nagyon köszönjük az előadóknak fáradtságos munkájukat.

Az estét kuratóriumi elnökünk, Németh Leila nyitóbeszéde indította, melyet itt nézhettek meg.

Az est első részében a Heliopolis “Minden Gyermek Érték” Alapítvány és a Skills Nyelviskola növendékei mutatták meg tehetségüket. A szekciót a Csillagszemű Táncegyüttes táncosai nyitották, akik rábaközi, kalotaszegi és szatmári produkciókat mutattak be.

A Bólyai Gyermekotthonból érkezett hozzánk mentoráltunk Szalai Kriszti, aki egy népköltést szavalt el nekünk.

Nagy örömünkre az est fellépői között volt Barna Bettina, aki a Polgár Alapítvánnyal közös együttműködésnek köszönhetően tanult nálunk egy intenzív képzésen a nyár folyamán. Betti a Miskolci Egyetem Bartók
Béla Zeneművészeti Intézet klarinét szakos hallgatója.

A műsor ezen részének záró előadójaként a Skills Nyelviskola anyanyelvi tanára Tom Dent, aki fantasztikus zenei előadásával lepte meg a közönséget.

Egy rövid szünet után a műsor kiemelt vendégeként lépett fel a Schóber Tamás vezette Pannon Gyermekkar, akik Pécsről érkeztek hozzánk. A gyermekkar a nyáron New Yorkban képviselte hazánkat és egyetlen magyar gyermekkarként énekelt a Carnegie Hall-ban. Az útról összeállított élménybeszámolóval fűszerezett előadást és a kint elénekelt dalokat hallhattunk tőlük. Külön köszönetet szeretnénk mondani a gyerekeknek, akik személyes élményeiket megosztották és ezzel tették még közelibbé és élvezetesebbé az előadást.

Köszönjük szépen mindenkinek, aki hozzájárult, hogy az este megvalósulhatott!

Külön köszönetet illeti a Lajos Szervíz Kft-t, akik az énekkar biztonságos utazását garantálták, a Hangszer Pláza Kft-nek, a Magnet Közösségi Háznak a helybiztosításért.

Alábbi videó ízelítő az este hangulatából. További videók a Heliopolis Alapítvány Youtube csatornáján.