Az ELTE BTK Régészettudományi Intézetében jártunk

A sikeres és hatékony oktatás alapvető kelléke, hogy a tanulók érdeklődését fel tudjuk kelteni a témában. Gyerekként sokan ódzkodtunk azoktól a tantárgyaktól, ahol sokat kellett tanulni és ha esetleg rossz élményünk volt egy tanárral egy életre el tudta venni a kedvünket az adott tantárgytól.

Ezért is örültünk nagyon, amikor az év elején kaptunk egy megkeresést az ELTE BTK Régészettudományi Intézetéből, hogy szívesen látnának minket, az alapítványunk programjában résztvevő állami gondozott gyermekekkel. A gyerekek nagyon lelkesen fogadták a program lehetőséget, amin február 28-án részt vettünk.

A programon bepillantást nyerhettünk a régészek életébe és munkásságába. Mitől régész a régész, és mivel foglalkozik. A nagyon interaktív programon a gyerekek megtapinthatták és tanulmányozhatták a különböző korokból származó régészeti leleteket miközben arról tanulhattak, hogy a tárgyak milyen célt szolgáltak, miből és hogyan készültek.

A bemutató után körbevezettek minket az épületben, megnézhettük a könyvtárat és a raktárat is ahol a leleteket tárolják.

Nagyon szépen köszönjük a program lehetőséget és a felajánlást!