Bemutatkozás

Alapítványunk 2013-ban egy teljes megújulást követően, azt a célt tűzte ki, hogy a hátrányos helyzetű és állami gondozásban élő gyermekek és fiatal felnőttek oktatását, nevelését, továbbképzését segítse. Hisszük, hogy a jövő generációja a mi felelősségünk, így missziónk, hogy segítsük azokat, akik hátránnyal indítják életüket.

Teljesen térítésmentes, nyelvi képzést és mentor programot nyújtunk, aminek a célja a végzettség nélküli iskolaelhagyás visszaszorítása, személyiségfejlesztés, készségfejlesztés, és pályaorientáció támogatása.

Ennek megvalósításához nyelviskolát működtet Budapest belvárosában, ahol jelenleg több különböző gyermekotthonban nevelkedő fiatal felnőttnek nyújtunk tanfolyamokat és képzéseket, ahol érettségi és nyelvvizsgára készítjük fel őket. A gyerekek, kisebb részben árvaság, nagyobb részben rendkívül rossz szociális körülményben élő családjuk, ahonnan a családon belüli erőszak, bűnözés és szenvedélybetegségek miatt kerülnek állami gondozásba.

Beszélgetős kurzusok keretein belül lehetőségük van gyakorolni a megszerzett tudásukat. Itt az állami gondozott gyerekek és az "önfinanszírozó" diákok együtt vesznek részt és gyakorolnak beszélgetni idegen nyelven. Ez a program segít nekik beilleszkedni a társadalomba, fejlesztik a kommunikációs készségeiket és barátokat szerezhetnek.

Az újonnan kialakult barátságokra egy mentorprogram épül, ahol közös programokon önkénteseink mentorálhatnak hátrányos helyzetű gyerekeket, ezzel segítve fejlődésüket, hogy könnyebben megtalálják a helyüket a társadalomban, a munka világában és esélyük legyen egy teljes életre!

Évente többször adománygyűjtést szervezünk a gyermekeknek, ahol tartós élelmiszer, ruhák, sportszerek, tanszerek és egyéb hasznos kellékek gyűjtését és átadását bonyolítjuk le.

Pályázatok és adományok segítségével szeretnék minél több hátrányos helyzetű fiatalnak elérni a célját és segíteni őket ingyenes képzésekkel egy teljes életért.

2016/2017

2017. január

2017. januárjában az iskolában tanuló állami gondozott gyermekekkel színházban jártunk, melyet karácsonyi ajándékként és teljesítményük jutalmazásaként kaptak a gyerekek. A jegyeketet támogatóinktól a "Legyél Te is angyalka" program keretén belül kaptuk. Köszönjük szépen!

2016. július

Hatalmas büszkeséggel szeretnénk megosztani, hogy a tavaszi kézpésünk sikeresen lezárult. Amália és Csilla, akik az Esze Tamás Gyermekotthon és a Heliopolis Alapítvány között létrejött jótét program keretein belül tanultak nálunk, sikeres érettségi vizsgát szereztek.

Nagy örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy hozzájárulhattunk, hogy továbbtanulásuk és jövőjük sikeres legyen!